Majon?zes padlizs?nkr?m - "?szi csemeg?k: el??tel"
sponsored links
Most egy kis id?utaz?st tesz?nk, ?s visszamegy?nk 2018. szeptemberbe. Ma ?s a k?vetkez? napokban olyan recepteket (is) fogok mutatni Nektek, amelyekkel egy ?szi csemeg?k elnevez?s? p?ly?zatra jelentkeztem. Egy kis cikkel ?tv?z?tt receptaj?nl?val p?ly?ztam. Sajnos, nem ?n nyertem. De az ?telek finomra siker?ltek, ez?rt nem szeretn?m, ha n?lam "porosodn?nak" a receptek. Rem?lem, tal?ltok k?zte olyat, amit elk?sz?ten?tek ak?r most, vagy majd k?s?bb. :)
Elk?sz?t?se
A padlizs?nt megtiszt?tjuk, z?ld sz?rait lev?gva f?lbev?gjuk. H?s?val lefele kiolajozott tepsibe fektetj?k, tetej?t megszurk?ljuk ?s 180 fokos s?t?ben megs?tj?k.
A felapr?zott lila hagym?t kev?s olajon megdinsztelj?k, hozz?adjuk a kis?lt padlizs?n h?s?t, s?zzuk, borsozzuk ?s 10-15 perc alatt lass? t?z?n, keverget?s mellett ?sszerotyogtatjuk.
Kev?s majon?zt kever?nk bele ?s pir?t?s keny?rrel t?laljuk.
Hozz?val?k:
350 g kis?lt padlizs?n h?sa (kb. 1 kg h?mozatlan padlizs?nb?l)
1 k?zepes lila hagyma (55 g)
?zl?s szerint s?, bors
3-4 ek. cukormentes veg?n majon?z (de b?rmilyen haszn?lhat?)
olaj a padlizs?n s?t?s?hez
2-3 ek. olaj a lila hagyma dinsztel?s?hez